Houdt de Golf na ruim 50 jaar op te bestaan? Het is niet zeker of er nog een Volkswagen Golf 9 op de planning staat, geeft het merk toe. Het autoconcern twijfelt of een nieuwe generatie van de Golf nog wel de moeite waard is met alle ontwikkelingen binnen de EU. Dat zou betekenen dat de Golf, die sinds 1974 in het aanbod zit, verdwijnt.

Volgens de Duitse krant Welt Am Sonntag is Volkswagen momenteel druk bezig met het updaten van de huidige Golf. Of er na die facelift nog een Volkswagen Golf 9 komt, is volgens de krant nog niet zeker. Volkswagen-opperhoofd Thomas Schäfer geeft toe dat de beslissing nog niet is gevallen: ‘Over twaalf maanden weten we meer.’ Het lot van de Volkswagen Golf hangt af van de ontwikkelingen binnen de EU.

Is Euro 7 te streng?

Er zitten nieuwe Euro 7-emissienormen aan te komen. Andere merken meldden al dat deze eisen heel streng zijn en daardoor ontwikkelingskosten opjagen. Ook zouden de auto’s 3.000 tot 5.000 euro duurder worden vanwege complexere systemen. Bij auto’s met een grote marge kunnen deze kosten nog gedekt worden, maar bij een Volkswagen Golf 9 zou dat al lastiger worden.

Volgens Schäfer ‘zullen we moeten zien of het de moeite waard is om een ​​nieuw voertuig te ontwikkelen dat niet de volle zeven of acht jaar meegaat’, zei hij. Hij vult aan dat het ‘extreem duur’ is om een auto te ontwikkelen. Het kan dus ook zijn dat Volkswagen ervoor kiest om het geld in een elektrische auto te stoppen.

Wat als er geen Volkswagen Golf 9 komt?

De Golf is één van de bekendste automodellen ter wereld. Het zou eeuwig zonde zijn om na ruim 50 jaar het naamplaatje te begraven. De marketingafdeling zal ongetwijfeld iets bedenken om de Golf nieuw leven in te blazen, misschien als een elektrisch model of als een uitvoering van de Volkswagen ID.3. Maar dat is voor nu alleen nog speculatie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)