De beste Volkswagen Golf GTI die je op dit moment kunt bestellen is de GTI Performance. Met een handbak, zoals het hoort, kost ie je 41.991 euro. Je krijgt dan grotere remmen, een bijna magisch gelimiteerd slipdifferentieel en een 0-100-tijd van 6,2 seconden.

Meer heb je niet nodig, toch? Of kunnen we je toch verleiden voor een iets voordeliger model. Eentje die ook nog eens 500 kilo minder weegt. Je mist alleen wat ruimte, USB-poorten en je moet het stellen zonder bekerhouders.

Want voor 5.000 minder heb je ook een niet van nieuw te onderscheiden Volkswagen Golf I GTI uit 1978. Een compleet gerestaureerd model gaat onder de hamer en de veiler schat dat de oer-hatch tussen de 32.000 en de 36.000 euro gaat opleveren. Dus: geef jij nieuw-GTI geld uit aan een oude? Een oude die, eh, eigenlijk ook nieuw is.

De Volkswagen Golf I GTI staat in Engeland, maar het stuur zit links. Het is een van de eerste 22 exemplaren die voor de levering van het rechtsgestuurde model de oversteek maakte. Na de restauratie kreeg de Golf een certificaat van het Volkswagen Museum waarin staat dat alle cijfertjes en nummertjes kloppen. Of matchen zoals ze dat in dat wereldje noemen.

De witte GTI die je ziet, is een foto ter referentie. De rest is van het restauratieproces. Op 5 juni gaat de Golf I onder de hamer bij H&H Classics Motor Sport Auctions, gehouden in Surrey, Engeland. Je hebt dus minder dan een maand om dit dilemma op te lossen in je hoofd.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie