Leuk, zo’n ID.3 en ID.4, maar misschien ben jij wel een van de vele mensen die staan te trappelen om een compact elektrisch stadsautootje. En in die categorie heeft VW, buiten de op leeftijd rakende e-Up, nog weinig te bieden. Per 2025 gaat dat veranderen, zo belooft het merk ons. Als voorproefje tonen ze vandaag deze Volkswagen ID Life aan de wereld.

De ID Life, die in productievorm zomaar eens ID.1 zou kunnen gaan heten, is volgens VW volledig afgestemd op jonge kopers. Mensen voor wie het ‘niet alleen om mobiliteit gaat, maar vooral om wat je met een auto kunt doen’. De Volkswagen ID Life gooit het daarom op een multifunctioneel interieur met, jawel, een projectiescherm dat uit het dashboard omhoogkomt. Er is een ingebouwde spelcomputer en je kunt films en series streamen vanaf je smartphone.

Verantwoord concept

Ben je klaar met gamen en wil je gaan rijden, dan kun je het dak uit de Volkswagen ID Life tillen. Dat is licht van gewicht en bestaat, net als de voorklep, geheel uit gerecyclede petflessen. Ook in het interieur vinden we dit materiaal terug, plus verantwoord (FSC-gecertificeerd) hout. De blanke lak gebruikt houtsnippers als kleurstof. Zelfs de banden van de conceptcar bestaan onder meer uit bio-olie en rijstschillen.

Oh, je was benieuwd naar de techniek? De ID Life staat uiteraard op Volkswagens MEB-platform, al maakt dat hier voor het eerst gebruik van voorwielaandrijving. Hij heeft een snellaadbare accu van 57 kWh (163 kilometer in 10 minuten) en kan daarmee zo’n 400 kilometer rijden. En rijden doet ie vlot: met 234 pk gaat hij van 0 naar 100 in 6,9 seconden.

Wanneer kan ik een Volkswagen ID Life kopen?

Zoals gezegd komt VW’s compacte stads-EV pas in 2025, en het is niet zeker of hij echt veel weg zal hebben van deze Volkswagen ID Life. Wel noemt het merk alvast een prijsindicatie voor het toekomstige model: al vanaf 20 tot 25 mille zou je kunnen instappen. We wachten het rustig af.

Reacties

 • Jerra heeft op 6 september 2021 geschreven:

  Het is natuurlijk niet de eerste stads-EV, ze hebben immers al de e-UP

  • Redactie TopGear heeft op 6 september 2021 geschreven:

   Eens! We hebben de tekst iets aangepast.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)