Waarschijnlijk om retinaverschroeiing door overmatige blootstelling aan duizenden drempelschrapende oude Golfjes te voorkomen, brengt Volkswagen elk jaar een leuke creatie mee naar het Wörthersee GTI-evenement in Oostenrijk. Dit jaar is het een extra hete Polo geworden: een rallybeestje geïnspireerd door hun WRC-auto.

Nu heeft VW al een snelle Polo, in de vorm van de 180 pk sterke GTI; maar deze Polo R WRC (spreek uit: ‘Rework’) heeft flink wat extra’s te bieden. 40 pk extra, om precies te zijn. Dankzij een opgepepte versie van de bekende 2.0 TSI uit de Golf GTI brengt dit kleintje 220 pk op het asfalt, waarmee ie bijvoorbeeld de Clio RS z’n achterlichten laat zien.

Volkswagen laat niets los over de versnellingsbak van de Polo R WRC, maar we gaan er eigenlijk wel van uit dat ze een vlot schakelende dsg-bak uit de kast hebben getrokken (zie ook het pookje op de interieurfoto). Daar mag je best even van balen. Kijk vervolgens even naar die dikke diffuser en koolstofvezelpatroontjes om de pijn te verzachten.

En dan nu het mooiste nieuws: hij gaat in productie, zo heeft een Volkswagen-pief tegenover TopGear bevestigd. Binnenkort zelfs, als alles goed gaat. Er wordt nog niets gezegd over a) productieaantallen en b) prijs, maar we gaan ervan uit dat die a) laag en b) behoorlijk hoog zullen zijn.

Reacties