Internetbewoners, aanschouw de nieuwste SUV van Volkswagen. Ze noemen ‘m de Volkswagen T-Roc. De ‘T’ zit in de naam omdat alle SUV’s van Volkswagen met een ‘T’ beginnen en ‘Roc’, omdat dit een crossover is die ‘de dominantie van een SUV combineert met de behendigheid van een compacte hatchback. En daardoor het segment ‘rockt’. Dat zijn de woorden van Volkswagen, niet die van ons.

Ken ik die Volkswagen T-Roc niet ergens van?

Deze T-Roc, die op het MQB-platform staat, is net iets groter dan de Audi Q2. Hij lijkt er ook wel een beetje op. Het concept van de T-Roc was op de motorshow van Genève in 2014 nog een tweedeurs Targa. Later is toch wijselijk besloten om hem vier deuren en een klepkontje te geven. Verder heeft Volkswagen redelijk vastgehouden aan het design van het concept. Dat is altijd goed.

Binnenin is het een typische Volkswagen, maar dan met een beetje meer kleur. Het middelste scherm meet acht inch (er zullen ook kleinere komen), en bevat zo’n beetje alle digitale liflafjes die de Volkswagen Groep in huis heeft. Verder heeft de T-Roc veel connectiviteit, in de vorm van CarPlay, MirrorLink en alle andere verbindingsmogelijkheden. Herrie maak je met een geluidssysteem van Beats.

Leverbare motoren

De motoren zullen niet geheel onbekend zijn. Het zijn er zes, met een variatie van benzine- en dieselmotoren waarvan de sterkste maximaal 190 pk leveren. Je kunt daarbij kiezen voor een DSG-bak met zeven versnellingen en 4Motion vierwielaandrijving. Veel actieve veiligheidssystemen, zoals lane-keeping en automatisch remmen, zullen ervoor zorgen dat je je zelf uitgekozen lak niet beschadigd.

Waarschijnlijk zullen we deze nieuwe Volkswagen T-Roc op de autoshow van Frankfurt in het echt, live kunnen zien. Tegen die tijd worden ook de prijzen en verdere specificaties vast bekend gemaakt. We weten in ieder geval dat de T-Roc vanaf december in Nederland leverbaar zal zijn. Een kleine crossover van Volkswagen, dus we kunnen nu al stellen dat dit een verkoophit in Nederland gaat worden. Vind je het wat?

Reacties

  • Andre Franssen heeft op 10 september 2017 geschreven:

    En….waarom weer geen T-Roc 1.0 tsi met DSG????Onvoorstelbaar!! Golf,Polo Seat Arona,Ateca en Skoda Karoq daarentegen zijn wel met DSG verkrijgbaar met de 1.0 tsi!!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)