Mocht dat hele auto’s bouwen niets worden, dan kan Volkswagen altijd nog aan de slag als tandarts. Ze vinden namelijk altijd nog wel een gaatje om te vullen. Waar de meeste mensen zouden zeggen dat Volkswagen een dekkend aanbod heeft van crossovers, zag het merk toch nog een kleine kans. Daarom lanceren ze de Volkswagen Taigo, een crossover met het formaatje ‘hoge Polo’. Zie het als het sportieve broertje van de T-Cross, met een aflopende daklijn. Daardoor is ie een heel klein beetje minder praktisch.

De T-Roc is dan nog een stap groter, denk aan een hoge Golf. De Tiguan komt daar weer boven samen met de Tiguan Allspace. Er is ook nog een Touareg, maar die leeft niet meer in Nederland. Volgens het merk is de Volkswagen Taigo de eerste coupé-SUV in dit segment. We weten niet of de designers van de Ford Puma het daarmee eens zijn, maar het aanbod van SUV’s met een sterk aflopende daklijn is inderdaad klein.

Standaard wat rijker uitgerust

De Volkswagen Taigo staat in principe op hetzelfde platform als de Polo. Qua design zijn de twee ook duidelijk broers van elkaar. Achterin kun je 438 liter aan spullen kwijt, bij de T-Cross is dat maximaal 455 liter. Standaard komt de Taigo met led-verlichting rondom en optioneel kun je matrix-led-koplampen aankruisen. Ook het 8-inch scherm achter het stuur is standaard. Optioneel kan dat scherm vervangen worden door een 10,5-inch scherm.

Specificaties Volkswagen Taigo

Bij de lancering zijn er twee driecilindermotoren en één viercilinder te bestellen. De 1,0-liter driecilinder produceert dankzij een turbo 95 pk en is gekoppeld aan een handbak met vijf versnellingen. Dan is er nog een tweede 1.0 TSI, maar dan met 110 pk. Deze kun je met een zesbak krijgen, of met een DSG-automaat. Tot slot is er een 1,5-liter viercilinder met 150 pk. De prijzen van de verschillende uitvoeringen zijn nog niet bekend. De instapversie van de T-Cross kost net geen 26.000 euro in Nederland; verwacht iets meer te betalen voor dit hippere broertje.

Advertentie

Reacties

  • ZieligeZager heeft op 2 augustus 2021 geschreven:

    Lelijke boomer bak

    Reageer
  • Ikke heeft op 29 juli 2021 geschreven:

    Dit is alles behalve hip natuurlijk. Wat een lelijk hok.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie