Doordat er steeds minder vaklui op de bouwplaats staan, moet het imago van beroepen als timmerman, loodgieter en tegelzetter opgekrikt worden. De nieuwe generatie werkbussen kan hier een bijdrage aan leveren. Zo ook de nieuwe Ford E-Transit Custom die aan het einde van volgend jaar zijn opwachting maakt. Deze elektrische werkbus zorgt er in ieder geval voor dat een bouwkeet niet meer nodig is.

Dat komt doordat hij van binnen is uitgerust met alles wat je nodig hebt om te pauzeren tijdens een dag hard werken. Zo kun je het ‘squircle’-stuur (wat blijkbaar een samenvoeging is van square en circle) inklappen zodat je er je lunch op kwijt kunt en kunnen de stagiairs zich uitleven op sociale media dankzij een ingebouwd 5G-modem.

Prestaties van de Ford E-Transit Custom

Van en naar het bouwterrein rijden is geen probleem. Het 400-volt batterijpakket heeft een capaciteit van 74 kWh. Het brengt hem 380 kilometer ver, wat volgens Ford ‘vier keer de afstand is die de bestuurder van een bedrijfswagen in deze klasse op een dag gemiddeld aflegt’. Je kunt kiezen uit een 100 kW (136 pk) of 160 kW (217 pk) sterke elektromotor met beide 415 Nm aan koppel.

Het trekken van zware dingen is geen punt voor de Ford E-Transit Custom. Hang tot 2.000 kilo gewicht aan de trekhaak en hij zou geen kik moeten geven. Mocht je toch meer energie verbruiken dan je op voorhand had bedacht: geen paniek. Hang hem aan een DC-snellader en binnen 41 minuten is je bus van 15 naar 80 procent vol geladen. Wat de Ford E-Transit Custom moet gaan kosten is nog niet duidelijk.

Ford Supervan 4: 2.000 pk

De extreemste Transit aller tijden

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)