De Up GTI is leuk. En wordt – oh joy – beter naarmate je er harder mee rijdt. Wordt ie dan ook leuker als hij nóg meer power heeft? Als hij klinkt zoals deze getunede Volkswagen Up GTI met een Milltek-uitlaat, kan er wat dat betreft eigenlijk niks meer misgaan.

Bij Milltek zijn ze nogal goed met uitlaten. Zo goed, dat ze zelfs een Up GTI met 1,0-liter driecilinder turbo lustig kunnen laten roffelen en ploffen. Eerlijkheid gebiedt overigens wel te zeggen dat dit kunstje in het geval van deze Volkswagen Up GTI met een Milltek-uitlaat niet geheel aan de Britse uitlaatboer is toe te schrijven. Het eveneens Britse JBS Auto Designs heeft ook het nodige versleuteld aan je favoriete Up.

De tuner schroefde het vermogen van de Up GTI op van 115 pk naar 147 pk. De trekkracht van de driepitter steeg van 200 Nm naar 234 Nm. Over sprinttijden en topsnelheden wordt niet gerept, maar we gokken dat hij flink sneller is dan de standaard 0-100 km/u in 8,8 seconden. Misschien wat minder snel dan de Up GTI van het Duitse B&B Automobiltechnik, maar hij heeft ongetwijfeld nog steeds meer dan genoeg pep voor een portie pret.

Het uitlaatsysteem van Milltek zorgt voor de bijpassende soundtrack. Het bewijs van die fijne herrie levert Milltek af in onderstaande video. Ploffen, knallen, roffelen, het driecilindertje kan het allemaal. Mocht je nog iets opvallen aan de manier waarop de Up op zijn wielen staat: hij is ontegenzeggelijk verlaagd, maar ook hiervan ontbreekt elk cijfermatig bewijs. Ach, gelukkig hebben we de video nog.

Volkswagen Up GTI met een Milltek-uitlaat

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)