De Volvo V90 en S90 wisten het gezin-met-labrador-imago van de V70 al redelijk af te schudden. Met de R-Design-pakketten verdampt elk greintje burgerlijkheid.

Laten we beginnen met the less obvious: de Volvo V90 en S90 met een R-Design-pakket hebben een sportonderstel waardoor de auto lekkerder op de weg ligt. Wegknuffelende prestaties, zoals Volvo het zelf noemt. Aan het onderstel zitten nieuwe vijfspaaks-velgen.

Opvallender is de buitenkant. De Volvo V90 en S90 met R-Design hebben een scherper gesneden voorbumper met geïntegreerde mistlampen. De grille is ook uniek voor het R-Design-pakket. Binnenin ademt de negentig een compleet andere sfeer door donkere accenten. Houten trim is vervangen door koolstofvezel en het geheel verandert van een sfeervolle huiskamer in een hippe nachtclub. De stoelen, het stuur, de sportpedalen en de vloermatten zijn ook specifiek voor de R-Design.

Meer power voor de R-Design?

Motorisch zijn de V90 en S90 R-Design onveranderd. Als je meer vermogen wilt, moet je wachten tot Polestar zijn plasje over de Volvo doet. Zoek je nu de versie met de meeste power, dan moet je het doen met de T6 met 320 pk. De prijs van al dit lekkers is nog niet bekend. De vanafprijs van de S90 zonder pakket is in ieder geval 42.995 euro. Tel er maar een paar rooitjes bij op.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)