De Rezvani Tank had één groot probleem. Het was, eh, geen tank. Zijn weerstand tegen kogels en andere projectielen was zeer laag. Daarom is hier nu de Rezvani Tank Military Edition – met B7-bepantsering. B7 is de hoogste beoordeling voor bepantsering op een auto. De Rezvani Tank Military Edition kopt zelfs kogels terug die speciaal gemaakt zijn om bepantsering te doorboren.

Om ervoor te zorgen dat je als de wiedeweerga weg bent van alle ellende, monteert Rezvani de 6,2-liter V8 uit de Hellcat, met 717 pk. En daarbovenop zit de Tank vol James Bond-achtige gadgets om gespuis op afstand te houden.

Niemand komt in de buurt

Een grote metalen pin zorgt ervoor dat niemand de deur open krijgt. De deurhendels staan onder stroom om ervoor te zorgen dat niemand het (nog eens) probeert. Een rookgordijn en verblindende lampen zorgen ervoor dat niemand het kan proberen.

De prijzen van de Rezvani Tank Military Edition beginnen bij 250.000 euro. De Hellcat-motor voegt hier 55.000 euro aan toe. Rezvani noemt het de taaiste ‘Extreme Utility Vehicle’ ter wereld. Zijn camouflagekleur is al afgestemd op de beoogde doelgroep, vermoeden wij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear