Het YouTube-algoritme kent jouw voorkeuren beter dan jijzelf. Pas kregen we een video uitgeserveerd van een Australische man die zijn kijkers ‘curd-nerds’ noemde en uitlegde hoe je Parmezaanse kaas maakt. Onder de video’s regende het reacties van boze Italianen. We hebben de twintig minuten helemaal uitgekeken. Deze video prakken we in dezelfde categorie. We hebben hem uitgekeken, en we hebben genoten.

Hoewel een kleine aanhanger al de grootst mogelijke uitdaging is, hebben we geboeid zitten kijken naar deze instructie hoe je een enorme vrachtwagentrailer inparkeert. Met de uitleg van instructeur Paul Fleck lijkt het een peulenschilletje, maar waarschijnlijk kost het je je eigen risico als je het zelf probeert. Wie weet heb je er nog wat aan als je weer SnowRunner, Euro Truck Simulator of zelfs GTA weer eens gaat spelen.

Overigens is de kennis uit de video waarschijnlijk niet volledig toepasbaar op Nederlandse vrachtwagens. Enerzijds omdat de vrachtwagens en de trailers hier andere afmetingen (en geen torpedoneus) hebben. En anderzijds omdat de parkeerplaatsen hier waarschijnlijk een stukje krapper zijn. Dat kunnen beroepschauffeurs vast haarfijn uitleggen in de reacties. Desalniettemin is het interessant om te zien. Je weet immers nooit wanneer je deze kennis nodig hebt.

Vrachtwagen met trailer inparkeren: dat doe je zo

Advertentie

Reacties

 • Peter extrucker heeft op 28 juli 2022 geschreven:

  Nu moet ie nog ff leren schakelen, als je je truck eerst eens in z’n 1 zet , en dan in zijn achteruit gaat het veel beter , als meteen in de R.!,!! , tipje van een extrucker hahahahaha ;), en zo parkeren kan elke NL trucker ja.
  Behalve de Duitse brummie vrienden. LOL.

  Reageer
 • Sander heeft op 21 oktober 2021 geschreven:

  6 en een halve minuut om aan het dock te komen 🙈 Als je er werkelijk zo lang voor nodig hebt en je ook nog eens uit moet stappen om te kijken dan heb je het ook niet geleerd. Ik stap nooit uit. Zodra je langs de plek rijdt waar je moeten aandocken dan kijk je al of en waar je ruimte hebt.

  Reageer
 • Renato heeft op 19 oktober 2021 geschreven:

  Ik ben nog nooit uitgestapt om te kijken, je kan rijden of niet

  Reageer
 • Ron heeft op 18 oktober 2021 geschreven:

  En dan sta je in het dock met je achterdeuren nog dicht. Kun je er weer uit om ze open te doen.

  Reageer
 • Henk heeft op 18 oktober 2021 geschreven:

  En een LZV

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie