Wat een Volkswagen Golf TDI van de vierde generatie met meer dan 300.000 kilometer op de teller nog waard is? Voor zo’n 700 euro moet je zeker kunnen slagen. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod voor deze Golf op maar liefst 7.100 euro. En daarvoor hebben ze hem niet eens gewassen. Overigens is dat geen laksheid, maar onderdeel van het verhaal dat deze auto vertelt. En nog belangrijker: de opbrengst gaat naar een goed doel.

Dit is de enige (al is het wel de tweede) echte Ring Tracktor van Misha Charoudin. Als je ook maar iets met de Nürburgring hebt, dan heb je Nederlander ongetwijfeld voorbij zien komen op YouTube of op de beruchte tolweg. Zijn Golf TDI was hard onderweg om een serieuze circuitauto te worden, totdat het allemaal vreselijk misging in Duitsland eerder dit jaar. Een grote overstroming trof het gebied rond de Nürburgring en de prioriteiten van Misha verschoven naar het helpen van de slachtoffers.

De VW Golf ‘Ring Tracktor’ is ook verdronken

Ook de Golf ging kopje onder tijdens de overstroming, wat verklaart waarom de auto zo goor is. Gelukkig kon de motor weer tot leven worden gewekt. Het is namelijk niet zomaar een vermoeide 1,9-liter TDI, maar een volledig verbouwde motor met zo’n 300 pk en 500+ Nm. Het Engelse Darkside Developments plaatste zelfs zuigers met een goudcoating. Verder is alles in om en aan de motor nieuw en verstevigd. Sinds de verbouwing liep de diesel slechts 200 kilometer.

De stoelen en het stuur zijn gereinigd, maar de rest van de auto is nog viezig van de overstroming. Ook werken diverse elektronische onderdelen niet meer. Verder staat de Golf op een serieuze schroefset van het Nederlandse JRZ Suspension, zijn de rubbers in de ophanging vervangen door spul van Powerflex en zit er een rempakket van Stoptech onder. Verder plaatste Misha een hoop onderdelen van de Audi TT. Een rolkooi is eigenlijk het enige wat de auto nog mist.

Een goede donorauto?

Is de auto nog te redden? Wellicht, maar ook de carrosserie is niet ‘s werelds mooiste meer. Het makkelijkste is waarschijnlijk om deze Golf als donorauto te gebruiken voor een nieuw project. Een goedkope Golf IV moet niet lastig te vinden zijn. Bieden kan tot donderdagavond. De opbrengst van de veiling gaat naar de stichting ‘Helfen ist Gold’. De volledige lijst met onderdelen staat op Collecting Cars, waar je ook kunt bieden.

Reacties

 • Robin@Zip heeft op 22 oktober 2021 geschreven:

  Aardige gozer die Misha. Jaren geleden een doosje vol overmaatse sproeiers van hem gekregen voor m’n “sprintscooter”. Krengen waren voor mij erg duur en lastig te krijgen, zonder hem had ik die dag niet kunnen rijden. Toppertje

  Reageer
 • Fcuk heeft op 21 oktober 2021 geschreven:

  Rijd die is een keer geen auto tegen de muur aan laat die hem verzuipen…

  • Dirk heeft op 23 oktober 2021 geschreven:

   Nerd.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)