De 24 Uur van Le Mans 2020 zou eigenlijk plaatsvinden in juni, maar toen lag de wereld op zijn gat vanwege het coronavirus. In de herkansing gaat de legendarische duurrace morgen dan eindelijk van start. Op zaterdag om 14:30 doven de lichten en een etmaal later, ook om 14:30, weten we of Toyota opnieuw de winnaar is van de 24 Uur van Le Mans. Rebellion Racing probeert met twee teams Toyota van de eerste en tweede plaats te houden en ByKolles Racing Team doet het met één auto.

Nederlandse deelnemers aan de 24 Uur van Le Mans

Bij de 24 Uur van Le Mans rijdt dit jaar één Nederlands team mee, maar meerdere Nederlandse coureurs. Racing Team Nederland start opnieuw in de LMP2-klasse in een Oreca 07-Gibson. Giedo van der Garde, Nyck de Vries en Frits van Eerd stappen om beurten achter het stuur van de gele racer.

In dezelfde LMP2-klasse rijdt Beitske Visser in de Oreca 07-Gibson van het team Richard Mille Racing. Ho-Pin Tung rijdt niet onder de Nederlandse vlag, maar neemt wel plaats in de Oreca 07-Gibson van Jackie Chan DC Racing. Job van Uitert rijdt in hetzelfde type auto voor United Autosports, en Renger van der Zande voor het team van DragonSpeed.

In de GTE-AM-klasse racet Max van Splunteren in de Porsche 911 RSR in het team van Proton Competition. Larry ten Voorde bestuurt ook een 911 RSR, maar dan van Team Project 1. In de tweede auto van Team Project 1 zien we Jeroen Bleekemolen in actie.

Waar kun je de 24 Uur van Le Mans kijken?

De makkelijkste manier om de 24 Uur van Le Mans te kijken, is door de televisie aan te zetten en naar RTL 7 te zappen. Om 13:00 kun je daar eerst de documentaire Racing Team Nederland Road to Le Mans checken, om anderhalf uur later de start mee te pakken. Ook kun je op Eurosport 1 het begin van de race bekijken, en de rest op Eurosport 2.

24 Uur van Le Mans livestream

Heb jij het televisiekastje al de deur uit gedaan omdat je toch alleen maar Netflix en Videoland kijkt? Dan kun je op internet terecht voor een livestream. Op de website van FIA WEC kun je de race live volgen. Waarschijnlijk is dit een YouTube-embed, dus je kunt ook de livestream van de 24 Uur van Le Mans direct op YouTube volgen, bij het kanaal van de WEC.

Waar zijn die nieuwe raceauto’s?

Nog even geduld. De FIA en het World Endurance Championship (WEC) zijn druk bezig met een nieuwe raceklasse die nieuwe spanning aan de race moeten toevoegen. In de nieuwe hypercarklasse rijden raceversies van bestaande straatauto’s. Alpine en Renault willen bijvoorbeeld meedoen met de klasse. Hiervoor zullen ze een straatlegale versie van hun raceauto moeten bouwen. Aston Martin zou eerst ook meedoen, maar haakte af om financiële redenen. De hypercarklasse komt definitief in 2022.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear