De Automobile Club de l’Ouest (ACO) bevestigt vanavond wat we al vreesden: de 24 Uur van Le Mans wordt uitgesteld. De 88e editie van de legendarische endurance-race zou plaatsvinden op 13 en 14 juni. De organisatie meldt dat de race nu gepland staat voor 19 en 20 september 2020.

Juni lijkt nog wel ver weg, maar een race met een omvang als die van Le Mans vergt een langdurige voorbereiding. Gezien de huidige situatie zet de organisatie de gezondheid van alle betrokkenen vanzelfsprekend op de eerste plaats. Daarnaast zou het praktisch onmogelijk zijn om het evenement op het Circuit de la Sarthe vorm te geven met alle huidige reisrestricties en lockdown-situaties.

Het feit dat Le Mans uitgesteld wordt, heeft ook gevolgen voor het FIA WEC, het World Endurance Championship. De planning van de European Le Mans Series, Michelin Le Mans Cup en Ligier European Series zal erdoor veranderen. Men kijkt momenteel naar de beste manier om deze kalenders opnieuw vorm te geven. Nieuwe data worden binnenkort gecommuniceerd. ‘Het belangrijkste is op dit moment om het virus in te dammen’, aldus ACO-president Pierre Fillon. ‘De veiligheid en kwaliteit van onze evenementen zal niet in het geding komen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)