Haters noemen BMW graag ‘Boeren Mest Wagen’, maar het blijkt dat ‘Blik Met Wielen’ toch de passendste afkorting is. Want uit onderzoek van Compare the Market blijkt dat boeren het liefst in Volkswagens en Land Rovers rijden. BMW-rijders zijn vooral IT’ers. Mercedes? Ja, sorry, maar die worden het meest gekozen door taxichauffeurs. We lopen niet te geinen, dat blijkt echt uit het onderzoek. Wij vinden het ook flauw.

De onderzoekers keken voor de lijst naar de twintig meestvoorkomende beroepen in Engeland. Aan de hand van het onderzoek – dat tussen mei 2019 en mei 2020 plaatsvond – maakten ze een lijst van het populairste automerk en populairste model per merk én ze keken bij elk automerk welk beroep het vaakst voorkwam. Opel- en Renault-rijders verdienen vaak hun geld bij fastfood-restaurants, bijvoorbeeld.

De passendste merk-carrièrecombinatie vinden we bij Tesla, daar rijden voornamelijk IT’ers in volgens het Engelse onderzoek. Als je kijkt bij Bentley en Rolls-Royce, kom je geen voetballers of rappers tegen, maar respectievelijk accountants en architecten. Goed, wij geven dit bericht gelijk de tag ‘domme onderzoekjes’ mee, maar het is een leuk onderzoekje om je vrienden te kakken mee te zetten. Voor de VW-rijders kunnen we overigens Farming Simulator 19 ten zeerste aanbevelen.

De onderzoeksresultaten

 

  Merk Meestvoorkomende beroep
Ford loodgieters
Opel fastfood-medewerkers
Volkswagen boeren
BMW IT’ers
Audi architecten
Mercedes taxichauffeurs
Peugeot schoonmakers
Renault fastfood-medewerkers
Nissan zorgmedewerkers
Toyota taxichauffeurs
Citroën leraren
 Fiat kappers
 Seat ingenieurs
 Mini marketeers
 Honda IT’ers
 Hyundai ambtenaren
 Kia zorgmedewerkers
 Land Rover boeren
 Mazda bankiers
 Skoda taxichauffeurs
 Tesla IT’ers
 Rolls-Royce architecten
 Lamborghini marketeers
 Ferrari IT’ers
 Jaguar IT’ers
 Bentley accountants

 

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear