Wanneer je al het geld hebt dat je hartje begeert, kun je af en toe eens lekker uitpakken. Laat een boot maken in de vorm van je wenkbrauw of geef een tuner de opdracht om je Q7 woestijnproof te maken. Deze welvarende man uit Zwitserland bedacht iets soortgelijks: hij liet Delta4x4 een Mercedes G-klasse met rupsbanden bouwen.

De beste man is een autodealer in de Alpen. Zijn woon-werkverkeer is nogal anders dan wat wij gewend zijn. Zijn berghut ligt op 3.000 meter hoogte in de Graubündner-regio, het ruigste gedeelte van de Alpen en lastigst te bereiken deel van Zwitserland. Je begrijpt dat een G-klasse met rupsbanden hier van pas komt. De bouw ervan blijkt geen probleem te zijn voor Delta4x4.

Aanpassingen aan de Mercedes G-klasse met rupsbanden

Om ruimte te maken onder de wielkasten, werd de G-klasse 20 centimeter verhoogd. Wanneer de sneeuw smelt en de openbare weg begaanbaar is, is het rijden op rupsbanden geen pretje. Daarom is de auto zo geconstrueerd dat je gemakkelijk je rupsbanden kunt vervangen door een setje rond rubber.

Het is wel een vrij duur grapje om een Mercedes G-klasse met rupsbanden te laten maken. De Duitse tuner weet aan wie hij het verkoopt. De rupsbanden inclusief installatie kosten 50.000 euro. Om het geheel straatlegaal te laten maken, betaal je nog eens 50.000 euro. Het verhogen van de G-klasse kost 19.000 euro en de banden voor in de zomermaanden, het imperiaal op het dak en de bullbar kosten nog eens 20.000 euro. Dan toch maar een sneeuwscooter?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)