Is dit niet het tofste wat je deze week hebt gezien? Of eigenlijk deels hebt gezien, want het gaat hier nog om een stel plaagfoto’s om het internet lekker te maken. Het volledige project en alle detailfoto’s worden later onthuld. Duidelijk is dat we hier te maken hebben met een Porsche 356 op rupsbanden en ski’s.

Dit is niet zomaar een Porsche 356A. Dit exemplaar is in het bezit van Amerikaanse racer Renee Brinkerhoff. Zij is de oprichter van klassiek rallyteam Valkyrie Racing en sinds 2017 zamelt ze geld in met iets dat ze de World Rally Tour noemt. Het plan is om 32.000 kilometer af te leggen door achttien landen om bekendheid te genereren voor het probleem kinderhandel, en hopelijk dit probleem (deels) op te lossen.

Waar gaat de Porsche 356 op rupsbanden heen?

De La Carrera Panamericana, Targa Tasmania, Caminos Del Inca, Peking-Parijs en de East Africa Safari Classic zijn al achter de rug. Zoals de ski’s al verklappen, betekent dat dat er nog maar één continent over is. Deze Porsche 356 op rupsbanden gaat naar Antarctica.

Tuthill Porsche hielp mee

Kieron Bradley spendeerde achttien maanden om de Porsche klaar te maken voor temperaturen onder de -50 graden. Daarbij kreeg hij hulp van Tuthill Porsche, die bijvoorbeeld Singer hielpen met ACS. Het doel is niet alleen om 572 kilometer (of 356 mijlen, snap je?) af te leggen op Antarctica. Brinkerhoff wil ook het snelheidsrecord op land breken op het continent. De teller voor het goede doel Valkyrie Gives staat al op meer dan een half miljoen dollar. We zijn benieuwd hoe het afloopt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie