Waarschijnlijk heb je weleens van Ares Design gehoord. Niet zo lang geleden vertelde Dany Bahar, ex-directeur van Lotus én ex-marketingtovenaar van Red Bull en Ferrari, en nu dus oprichter van Ares Design, het verhaal achter zijn bedrijf nog aan ons. Samen met zijn werknemers is hij zeer bedreven in het voorzien in behoeftes waarvan niemand wist dat ze bestonden.

Een Ferrari 250 GTO in een modern jasje

Dat bewijst het team van Ares Design nu maar weer eens met een schets waarmee ze op de proppen is gekomen. Eentje van een Ferrari 250 GTO in een modern jasje. En opeens besef je dat je er behoefte aan hebt; misschien wel een eerste levensbehoefte.

Zo nu en dan verschijnt een zeldzame originele Ferrari 250 GTO nog wel eens bij veilingen – waar hij dan in ruil voor miljoenen euro’s een nieuw baasje vindt. Om een goed beeld te schetsen van de waarde en de gewildheid van de auto: afgelopen zomer ging er eentje voor 66 miljoen.

Het prijsje van deze nieuwe (en onofficiële) Ares Ferrari 250 GTO moet op ongeveer één miljoen euro komen te liggen. Absoluut een koopje, dus. Ares Design wil ‘m in een oplage van tien stuks gaan bouwen. In de basis is de nieuwe Ferrari 250 GTO van Ares trouwens een Ferrari 812 Superfast – een auto van een slordige 400.000 euro.

Eerdere creaties van Ares Design

Dat een dergelijk project in handen van Dany Bahar en zijn team wel goed moet komen, mag blijken uit de eerdere creaties van het merk. In het verleden bouwde Ares Design onder meer al een Ferrari 400 op het onderstel van een GTC4Lusso en een eigen versie van de Tomaso Pantera. Verder bouwt hij alles wat jij kunt bedenken. En kunt betalen…

Reacties

 • Brownbear heeft op 2 oktober 2018 geschreven:

  Een plaatje!!
  Fantastisch.
  Veel mooier dan de de lambo’s van de laatste decennia, en iig ook de laatste ferrari’s, op de berlinetta na dan.

  Reageer
 • Chris heeft op 1 oktober 2018 geschreven:

  Als ik vandaag de hoofdprijs in de staatsloterij win, bestel ik hem meteen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)