De coronacrisis leerde iedereen zich te vermaken in en om het huis. YouTuber POG kwam er waarschijnlijk achter dat hij nieuwe auto’s heel prima kan testen in zijn achtertuin. Dus toen de nieuwe Mini John Cooper Works GP arriveerde in een groot houten krat, besloot hij de eerste kilometers op het gazon te maken. Dat ging de eerste 23 kilometer (in de achtertuin!) goed, totdat hij met zijn wielen in een kuil kwam, en de Mini GP een koprol maakte.

De Mini GP van POG maakt een volledige koprol en komt na de crash weer op zijn wielen terecht. De Belgische YouTuber mankeert niets, maar de Mini is helaas flink gehavend. Hopelijk is de Mini nog te redden, want het merk bouwt slechts 3.000 exemplaren. Sowieso heeft POG niet altijd geluk met auto’s van een gelimiteerde oplage, want in 2018 crashte een monteur zijn Ferrari 458 Speciale Aperta.

De 2,0-liter turbo-viercilinder in de Mini John Cooper Works GP produceert 306 pk, Dat is 75 pk meer dan de normale John Cooper Works en net zo veel als de vierwielaangedreven Clubman en Countryman John Cooper Works. En als de BMW M135i, trouwens. Het koppel is 450 Nm en alle power gaat via een automaat naar de voorwielen. In 5,2 seconden sprint de uitgeklede versie van 0 naar 100 km/u, dat is 0,9 seconden sneller dan de non-GP. De topsnelheid van de Mini John Cooper Works GP is 265 km/u.

YouTuber POG crasht nieuwe Mini GP in zijn achtertuin (crash bij 9:30)

Reacties

  • Patrick heeft op 20 juli 2020 geschreven:

    Wat een ontzettende stumper zeg! Jammer van de auto.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)