Een beetje simulator loopt flink in de papieren. Naast het stuur en de pedalen wil je ook een knappe stellage waar je het geheel op kunt monteren. Een stoel, een frame en een bekerhouder zijn de minimale vereisten. Wil je een paar duizend euro besparen? Kijk dan even naar deze video van Kelly Racing. De oprichter van het Australische raceteam klust een zelfbouw-racesimulator in elkaar en laat zien dat het heel eenvoudig is.

Rick Kelly gebruikt een uitklapbare (en inklapbare, het vernuft!) tuinstoel, en een hoop houten planken om de simracer te maken. Als stuur gebruikt hij een Logitech G29 (zo’n 300 euro), een simpel schermpje en als rekenkracht zet hij een Predator Orion 9000 in, een pc van 3.000 euro. De klapstoel staat iets naar achteren gekanteld voor meer comfort en meer F1-gevoel. Hieronder zie je de constructie van de zelfbouw-racesimulator.

Tipje van ons: je zou ook een enkele Kallax-kast van de Ikea kunnen kopen en plat leggen. Aerodynamica maakt toch geen donder uit. De buitenste grote planken hou je dan zoals ze horen, en de tussenplankjes kun je zo monteren om het stuur en de pedalen vast te zetten. Leg er een paar kussens in of sloop een tuinstoel, dan ben je voor 40 euro klaar.

De zelfbouw-racesimulator

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear