Al jaren en jaren trekken Rudolf en zijn collega’s letterlijk en figuurlijk de kar tijdens Kerstmis. En die man met z’n bourgondische buikje achterin, gaat er met de eer vandoor. Daar komt nog eens bovenop dat de slee van de kerstman er niet bepaald uitziet alsof hij door Adrian Newey is getekend. Daar hebben studenten van de universiteit in Lancashire (wat jaartjes terug) iets op bedacht.

Zij bouwen jaarlijks een auto die zo efficiënt mogelijk omgaat met zijn brandstof. Toen zij hiermee bezig waren, kwamen ze erachter dat de slee van de kerstman wel een upgrade kan gebruiken. ‘Hij kan wel 510.000.000 kilometer in 32 uur afleggen, maar is de slee van de kerstman wel zo efficiënt mogelijk?’, vroegen de studenten zich af, volgens het Britse Metro.

Zoals studenten dat doen, werd de wetenschap erbij geroepen. Het eindresultaat is deze gestroomlijnde capsule. Hij is aerodynamischer en zorgt voor fors minder luchtweerstand dan de huidige slee. Als de studenten hem zouden bouwen, zouden ze koolstofvezel pakken voor de koets en aluminium voor de schaatsen. Wel zo fijn voor de rendieren.

Nu nog de kerstman laten sporten plus een hip dieet en het ritje van zo’n 510.000.000 kilometer is zo geklaard. Het rondje op de Nürburgring zal dus ook een stuk sneller gaan. Die rondetijd is nu ook niet misselijk hoor. Dat lees je hieronder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear