Meer goed nieuws uit de GT3-racewereld. Nadat Toyota een paar weken geleden zijn briljante GT3 Concept onthulde, komt Ford nu met een smakelijke aankondiging. Ze komen met een Mustang GT3 en een door de fabriek gesteund GTD Pro-team in de IMSA-raceklasse, dat zal worden gemanaged door hun Canadese projectpartner Multimatic.

Ford Performance geeft aan dat de Mustang GT3 zijn debuut zal maken tijdens de 24 Uur van Daytona in 2024. En dat hij in datzelfde jaar te koop zal zijn voor klanten. Enkel voor circuitgebruik, dat wel – al sluiten we niet uit dat we een voorzichtige suggestie aan Ford zullen richten om ook met een straatversie te komen.

De motor van de Ford Mustang GT3

We hebben al een paar technische details. Zo weten we dat hij een atmosferische 5,0-liter Coyote V8 zal krijgen, gebouwd door M-Sport in het VK. Daarmee zou ie in ieder geval de luidste auto van de gehele grid moeten zijn. De V8 wordt gekoppeld aan een transaxle achterin, en zowel voor als achter monteert Ford een ophanging met dubbele wishbones. Uiteraard zijn de carrosseriepanelen van koolstofvezel en zijn er wilde aero-toevoegingen, waarvan er in het plaatje hierboven vooral één opvalt.

Maar Ford Performance heeft nog meer nieuws. Zo hebben ze ook bevestigd dat het GT4-klantenprogramma door blijft lopen naast de nieuwe activiteiten met de Ford Mustang GT3. De volgende GT4-versie van de Mustang zal in 2023 zijn debuut maken. Goed bezig, daar bij de blue oval.

Shelby GT500KR Ford Mustang 2021

Of toch liever een straat-Mustang met 912 pk?

De Shelby GT500KR is de ‘King of the Road’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)