De eerste vrije training bracht ons een resultaat dat we gewend zijn van de afgelopen jaren. Lewis Hamilton wist als snelste een ronde over Albert Park Street Circuit te voltooien. Gelukkig wist de Red Bull de beide Ferrari’s voor te blijven. Dat belooft in ieder geval veel goeds voor aankomend seizoen.

De Red Bull van Max Verstappen had een andere configuratie dan bij de testen. Een aantal onderdelen van de RB13 zijn namelijk vervangen na de testweken. Max Verstappen wist hiermee de op drie na snelste tijd neer te zetten. Net iets langzamer dan Daniel Ricciardo. De Ferrari kon in de testweken niet verslagen worden, maar tijdens de eerste vrije training in Melbourne kon er wel een snellere tijd worden gereden.

Zijn de auto’s over dit circuit ook sneller dan vorig jaar?

Ja, de F1-auto’s zijn een stuk sneller dan vorig seizoen. Al vroeg in de eerste training werden de snelste rondetijden van vorig jaar over het Australische circuit verbeterd. In het eerste half uur waren de rondetijden al vier seconde sneller dan die van vorig jaar. In de Formule 1 is dit een wereld van verschil.

Om zes uur begint de tweede vrije training. Dan zullen we zien of de Red Bull van Max Verstappen nog steeds de Italianen voor kan blijven. De eerste vrije training biedt in ieder geval al een goed vooruitzicht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)