Anthoine Hubert is vandaag op 22-jarige leeftijd overleden als gevolg van een zware crash tijdens de hoofdrace op Spa-Frachorhamps. De coureur reed dit jaar voor het eerst in de Formule 2 en was een van de grote talenten van het junior-programma van Renault. Hij pakte dit seizoen al twee overwinningen.

Tijdens de F2-hoofdrace ging het gruwelijk mis bij Raidillon. De precieze toedracht van het ongeluk is niet geheel duidelijk, maar meerdere auto’s waren bij de crash betrokken. Hubert crashte en kwam dwars de baan op. Juan Manuel Correa kon de jonge Fransman niet meer ontwijken en reed met volle vaart op de zijkant in van zijn auto. De Arden van Hubert brak bij de zware klap in tweeën.

Medisch personeel was al snel ter plaatste om hulpverlening te bieden, maar dit mocht uiteindelijk niet meer baten. Een uur na het incident overleed Hubert aan zijn verwondingen.

Correa is opgenomen in het CHU-ziekenhuis in Luik en verkeert op dit moment in stabiele toestand.

De autosportwereld reageert geschokt op het tragische ongeval en meerdere coureurs hebben op social media een eerbetoon gebracht aan de te jong overleden Fransman. De Formule 2-sprintrace die morgen zou plaatsvinden is afgelast als respectbetuiging naar de nabestaanden. Vooralsnog gaan de Formule 1- en Formule 3-races morgen wel door.

We wensen de nabestaanden van Anthoine veel sterkte met dit tragische verlies.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie