De eerste aanblik van de Aston Martin Valkyrie voelt alweer als tien jaar geleden en soms voelt het alsof de auto er nooit gaat komen. Afgelopen weekend werd de Aston Martin Valkyrie dan toch een soort van realiteit toen hij een rondje deed over het circuit Silverstone.

Tijdens het F1-weekend stapte testcoureur Chris Goodwin in het eerste prototype en trapt daarmee een intensief testprogramma af. ‘Op het spectrum van straatauto’s die ik gereden hebt, staat deze auto er niet eens op. Hij valt volledig buiten die maatstaf’, zegt hij tegen TopGear.

‘Het voelt als de Formule 1-auto’s waar ik ervaring mee hebt. Ik race veel GT-auto’s, en zo voelt het niet. Zelfs de zitpositie doet denken aan een F1-auto. Wanneer je de auto start, voel je de motor door de structuur. Het lijkt echt alsof je zelf in de auto vastgeschroefd zit. Zelfs voordat je hem in de eerste versnelling zet, is hij al opwindend.’

Goodwin haalde niet het onderste uit de kan. ‘Je moet eerst lopen voordat je kunt rennen’, zegt hij. Deze aandrijflijn gebruikt Aston voor de calibratie van de motoren en de transmissie. Na de ronde overleggen Goodwin en Red Bull-baas Adrian Newey direct over de aandrijflijn.

En hoe zit het met een Nürburgring-record? ‘Dat vergeet ik liever,’ zegt Goodwin, ‘als je dat nodig hebt om je auto’s te verkopen, moet je beter naar je auto’s kijken. We focussen op dat de auto goed rijdt en op de performance. De andere dingen volgen dan vanzelf.’

Als je het vergeten was: de Aston Martin Valkyrie moet een van de meest hardcore hypercars ooit worden. Aston Martin ontwikkelt de auto met Red Bull Racing en ze bouwen slechts 150 straatversies. Ze kosten 2,7 miljoen euro per stuk (zonder belastingen).

De V12 haalt 11.100 toeren per minuut en de totale power is 1.176 pk en 900 Nm. De eerste klanten krijgen hun Valkyrie waarschijnlijk voor het einde van dit jaar. Je zult de auto vanaf nu vaker gaan zien tijdens testwerkzaamheden.

Aston Martin Valkyrie rijdt over Silverstone

Foto’s: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)