Na veel previews en lekkermakerij mogen de eerste klanten bijna hun Aston Martin Valkyrie ontvangen. De auto is het geesteskind van aerodynamicagenie Adrian Newey, die bij Red Bull aan het hoofd staat van het ontwerp van de auto. De Valkyrie is eigenlijk evenzeer een Aston Martin als een Red Bull. Bij Red Bull smaakt de Valkyrie naar meer. En wellicht blijft het daarom niet alleen bij de Valkyrie voor het merk. In de Formule 1-podcast Beyond the Grid hint Christian Horner er namelijk op dat Red Bull misschien wel zelf aan de slag gaat met het bouwen van straatauto’s. Daarbij zou het helpen dat het team zelf de aandrijflijnen voor hun F1-auto ontwerpt.

Komen er straatauto’s van Red Bull?

Horner laat eerst weten dat Newey na de kampioenschappen van Red Bull diverse aanbiedingen kreeg van andere teams. Horner wist dat Newey maar wat graag een de slag zou gaan met een straatauto, iets wat Ferrari hem bijvoorbeeld ook kon bieden. Daarom besloot Red Bull de techneut te beloven dat hij een straatauto mocht gaan ontwikkelen. Met welk automerk ze dat gingen doen, dat wisten ze toen nog niet. Uiteindelijk werd dat Aston Martin.

Als het in de podcast over Adrian Newey gaat, vraagt interviewer Tom Clarkson aan Horner wanneer we de eerste straatauto’s van Red Bull op de weg gaan zien. Het antwoord luidt: ‘Wie weet, de samenwerking met Aston Martin is nu natuurlijk ten einde gekomen in de Formule 1. Nu moeten we kijken wat de volgende stap is in deze reis. We hebben al die lessen met de Valkyrie geleerd en het zou zonde zijn om die niet te gebruiken in iets waanzinnigs.’ Ze willen dus blijkbaar nog meer gaan doen.

Niet het eerste F1-team dat een automerk wordt

Het zou niet de eerste keer zijn dat een Formule 1-team opeens straatauto’s gaat maken. McLaren heeft eerder dezelfde weg bewandeld. De F1 leek in de jaren negentig ook een eenmalige oefening te zijn, maar nu is McLaren niet meer weg te denken uit de supercarwereld. Het is dus niet ondenkbaar dat Red Bull eenzelfde weg gaat bewandelen en naast een Formule 1-team ook een automerk wordt. Straatauto’s van Red Bull? We hebben gekkere dingen van het merk gezien.

Christian Horner in Beyond the Grid (quote rond 27:20)

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie