Goed nieuws voor iedereen die misgreep bij de kaartverkoop voor de GP van Nederland in 2023: de F1 zal ook in 2024 en 2025 in Zandvoort rijden. Dat maakten de organisatie van de Dutch Grand Prix en Formula One Management vanochtend bekend. De race heeft zichzelf de afgelopen jaren bewezen als favoriet van fans en zakelijke partners en keert daarom terug op de kalender.

De afgelopen twee Grands Prix in Zandvoort waren in alle opzichten een succes. De eerste editie zorgde al voor een onvergetelijk feest en betekende voor de regio een enorme economische impuls. Afgelopen september waren er nog eens 30 procent meer bezoekers; de organisatie verwacht dat de opbrengst voor de Metropoolregio Amsterdam dit jaar uitkomt op 65 tot 70 miljoen euro.

Nederland op de kaart

Ook het wereldwijde sportimago van Nederland vaart er wel bij. ‘Het is uniek dat we op de kalender staan met wereldsteden als Las Vegas, Monaco en São Paulo’, zegt Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch GP. ‘We moeten en willen het F1-evenement van de toekomst neerzetten. Dat is niet per se groter, maar wel beter, intenser, meer beleving, duurzamer en inclusiever.’

‘De Grand Prix van Nederland heeft zich snel op de kalender gevestigd als favoriet van de fans en brengt elk jaar ongelooflijk veel energie en een geweldige beleving’, voegt F1-president en CEO Stefano Domenicali toe. ‘De uitverkochte Grands Prix van de afgelopen twee jaar hebben de lat hoger gelegd op het gebied van organisatie, entertainment en duurzaamheid, en we zijn verheugd onze relatie met [de Dutch GP] te verlengen.’

Stijgende kosten voor de F1 op Zandvoort in 2024 en 2025

Toch was het volgens Dutch Grand Prix-directeur Robert van Overdijk geen eenvoudige beslissing om door te gaan. ‘De stijgende kosten en de economische onzekerheid zijn een zorg. Net als de concurrentie van andere landen en grote steden. Maar de steun van het bedrijfsleven en de groeiende vraag van de fans, zowel uit Nederland als uit het buitenland, geven de doorslag.’ Volgens onderzoek van FOM onder bewoners ziet 98 procent de Grand Prix graag terugkeren en vindt 93 procent de impact op de gemeenschap positief. Ook zegt 80 procent van de bezoekers er bij een volgende editie weer bij te zijn.

Wie voor kaartjes voor de F1 in Zandvoort komend jaar werd uitgeloot, ontvangt voor 2024 als eerste een exclusief aanbod, belooft de organisatie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)