Het F1-circus is weer terug in Amerika. Voor de 49ste keer doet de Formule 1, Canada aan. Dit weekend zijn Max Verstappen en Red Bull Racing natuurlijk weer de gedoodverfde winnaar, maar wellicht dat de regen, de regerend kampioenen in de weg kan zitten. Op mechanische pech en een coureursfout van Verstappen of een andere coureur na, kunnen we geen andere reden verzinnen waarom Verstappen niet zou winnen dit weekend.

Verstappen en zijn concullega’s worden al binnen vier minuten in de eerste vrije training gestopt. De Alpine van Pierre Gasly is stilgevallen. Hij meldt dat er een probleem is met de aandrijfas. Gasly krijgt nog verschillende bevelen om de auto terug naar de pits te rijden, maar tevergeefs. De misère van Gasly zorgt voor een rode vlag. Wanneer Gasly’s auto achter de vangrails staat, blijft de rode vlag.

De rode vlag gaat maar niet weg

De auto’s van Mercedes staan alvast klaar in de pitstraat, maar moeten teruggebracht worden naar de pitboxen. Er is nogal wat onduidelijkheid over waarom er niet gereden wordt. De FIA houdt ons een kwartier lang in spanning en komt dan met het volgende bericht: ‘De herstart van de sessie is uitgesteld door problemen met de lokale camerabeelden. De lokale organisatoren werken aan een oplossing voor het probleem en tot die tijd kunnen we niet herstarten omwille van veiligheid.’

Daardoor zou de leestijd van dit bericht nog wel eens langer kunnen zijn dan dat de eerste vrije training voor de GP van Canada 2023 heeft geduurd. Het probleem wordt namelijk niet opgelost. Daardoor zijn er minder dan vijf minuten gereden tijdens de eerste vrije training.

Verschillende coureurs zijn op dit moment nog niet eens naar buiten geweest. Daarom vind je in de uitslag hieronder maar zeventien coureurs. Om de teams de tijd te gunnen om nog wat data te vergaren, wordt de tweede vrije training een half uur verlengd. Die begint nu niet om 23:00 uur Nederlandse tijd, maar om 22.30 uur.

Uitslag van de eerste vrije training voor de GP van Canada 2023

 1. Bottas
 2. Stroll
 3. Alonso
 4. Pérez
 5. Verstappen
 6. Piastri
 7. Magnussen
 8. Hülkenberg
 9. Zhou
 10. Sainz
 11. Leclerc
 12. De Vries
 13. Tsunoda
 14. Norris
 15. Gasly
 16. Albon
 17. Sargeant

Hoe laat begint F1 in Canada?

Vrijdag
2e vrije training: 22:30 uur – 00:00 uur

Zaterdag
3e vrije training: 18:30 uur – 19:30 uur
Kwalificatie: 22:00 uur – 23:00 uur

Zondag
Race: 20:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)