Voor de laatste keer dit raceweekend hebben de teams en coureurs de trainingstijd. In de eerste training gaan de coureurs op zoek naar de limiet van de baan en de auto. Dat resulteert in een aantal excursies buiten het asfalt. De tweede training wordt geteisterd door regen waardoor de coureurs kostbare oefentijd verliezen. Die tijd hopen ze goed te maken in VT3.

De regen is weer verdwenen in Melbourne en heeft plaatsgemaakt voor een zonnetje. Daar zullen de teams blij mee zijn, want nu kan er kostbare data vergaard worden. Dat hoopt Sergio Pérez ook te doen, maar de eerste 20 minuten komt hij niet in actie. De monteurs werken aan zijn RB19. Eenmaal op de baan wordt de Mexicaanse coureur in een snelle ronde afgesneden door Nico Hülkenberg. Dat gaat allemaal maar net goed.

Rode vlag door Nyck de Vries

Even later dienen alle auto’s naar binnen te rijden. Er is een onderdeel van de AlphaTauri van Nyck de Vries gewaaid. Er zijn hier verder geen zorgen over bij het team. De marshalls verwijderen het stuk F1-auto en de sessie gaat verder. Hierna volgen de oefenrondes voor de kwalificatie op de zachte ban. Hierbij is Sergio Pérez wederom ongelukkig.

Pérez schiet tot twee keer toe van de baan. De eerste keer belandt hij in het grind, de twee keer op de grasmat. Bij beide voorvallen blijft de Red Bull verder heel. Als dat nog niet genoeg is, valt zijn RB19 uit aan het einde van de pitstraat. Het is voor hem en Red Bull te hopen dat het na de derde vrije training bergopwaarts gaat.

Verrassende derde

Na de simulatierondjes voor de kwalificatie is Max Verstappen het snelst. Hij wordt gevolgd door Fernando Alonso op 0,162 seconde afstand. Op plaatsen drie en vijf vinden we een verrassing, namelijk Alpine. Ocon is maar 0,3 seconde trager dan Verstappen en Gasly zit net buiten een halve seconde. Weten de Alpines deze snelheid vast te houden in de kwalificatie?

3e vrije training van de GP van Australië in 2023

  1. Max Verstappen
  2. Fernando Alonso
  3. Esteban Ocon
  4. George Russell
  5. Pierre Gasly

Hoe laat begint F1 op Albert Park?

Zaterdag
Kwalificatie: 07:00 uur – 08:00 uur

Zondag
Race: 07:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)