Als allerlaatste presenteert Alpine zijn F1-auto voor 2023. Tijdens de presentaties is duidelijk geworden dat de marketingteams in de F1 verschillend denken over de juiste manier om een auto voor het eerst te tonen. Red Bull laat bijvoorbeeld eerst een uur lang skate- en snowboarders aan het woord om vervolgens Ford als motorleverancier voor 2026 aan te kondigen. Oh ja: F1-baas Domenicali zou ook even op het podium komen, maar daar wist de beste man zelf niets van af.

Ferrari daarentegen weet wel hoe je een F1-presentatie aanpakt. Oké, een tribune vol fans achter het presentatieduo is een vreemd gezicht, maar het werkt, want het is Ferrari. Als kers op de taart maakt Ferrari maar meteen van het moment gebruik om de SF23 te laten doen waarvoor hij gemaakt is: rijden op een circuit. En Alpine? Die doen hun onthulling gewoon in Londen.

Wat valt op aan de Alpine A523?

De F1-auto van Alpine van 2023 heeft dezelfde blauw-roze kleurstelling als voorheen, maar dat wisten we al. Eerder reed de A523 op Silverstone voor de filmdag van Alpine. Daarbij was het F1-team even vergeten dat er een hotel naast het circuit zit dat zicht heeft op de baan. Alpines F1-auto voor 2023 werd daardoor al gespot door een oplettende fotograaf die toevallig ook wat klusjes heeft gedaan voor Aston Martin. Tijdens de presentatie maakt Alpine bekend dat ze – net als vorig jaar – de eerste drie races, de kleurstelling omdraaien. Dat zie je op de laatste foto in onze galerij.

Coureurs Alpine in 2023

Netflix zou meerdere speelfilms kunnen maken over de coureurswissel bij Alpine. Uit het niets maken Fernando Alonso en Aston Martin bekend dat de Spanjaard in 2023 voor het Britse merk gaat rijden. ‘Geen probleem,’ denkt Alpine, en ze besluiten hun derde coureur Oscar Piastri in de auto te zetten. ‘We bevestigen het meteen in een tweet, dan komt het vast wel goed’, moeten ze gedacht hebben.

Zover komt het niet. Piastri wil liever zelf bepalen wat hij met zijn toekomst doet. Hij reageert op het bericht dat hij in 2023 niet gaat rijden voor Alpine. Uiteindelijk wijkt Alpine uit naar Pierre Gasly. Daar kan Netflix de tweede film over maken: Gasly en Ocon schijnen namelijk aartsvijanden te zijn. Eens zien hoe het Franse team dat gaat oplossen.

Op welke plek eindigde Alpine in 2022?

Ondanks alle rumoer om het F1-team heen presteert Alpine goed in 2022. Alonso weet zich zelfs als tweede te kwalificeren voor de GP van Canada. Het beste raceresultaat komt echter van zijn teamgenoot: Ocon finisht in de verregende race op Suzuka als vierde. Mede daardoor wint Alpine de strijd met McLaren om de vierde plaats bij de constructeurs.

Alle F1-auto’s voor 2023

Red Bull: RB19

Red Bull F1-auto 2023 RB19

Ferrari: SF-23

Mercedes: W14

McLaren: MCL60

McLaren MCL60 F1-auto 2023 schuin voor

Alfa Romeo: C43

Alfa Romeo F1-auto 2023 C43 schuin voor

Aston Martin: AMR23

AlphaTauri: AT04

AlphaTauri 2023 schuin voor

Haas: VF23

Haas F1 VF-23

Williams: FW45

Williams F1-auto 2023 FW45 schuin voor

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)