Een publiek geheim werd het genoemd, maar nu is het definitief. Pierre Gasly gaat in 2023 rijden voor het team van Alpine. Zijn transfer is om verschillende redenen erg interessant. Gasly en Ocon zouden elkaar niet goed liggen, Gasly neemt afstand van de Red Bull-familie, enzovoorts. Maar wat betekent de transfer van Gasly voor de coureurs die nog geen zitje hebben?

De laatste keer dat een F1-team en de twee vaste coureurs dezelfde nationaliteit hadden, was in 2013. In tweevoud zelfs, want bij Mercedes reden de Duitsers Rosberg en Schumacher en bij het McLaren reden de Britten Hamilton en Button. In 2023 komt daar een nieuwe volledig Franse combinatie bij met Alpine, Gasly en Ocon.

De F1-stoelen die nog over zijn voor 2023

Met de zitjes van Alpine en Alpha Tauri gevuld, zijn er nog twee plaatsen vrij op de grid: een bij Haas en een bij Williams. Teambaas van het Britse team, Jost Capito, heeft bevestigd dat Mick Schumacher op de lijst staat om Latifi te vervangen. Daarnaast lijkt Williams-junior Logan Sargeant ook een logische opvolger voor de Canadees. Bij Haas worden de namen Ricciardo, Giovinazzi, Hulkenberg en ook Schumacher genoemd voor volgend jaar.

DHL vliegtuig met erachter een F1-auto onder een doek (F1 transport)

LEES OOK: Dit is de ideale vliegroute voor de F1

Het kan ruim de helft korter

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)