Het team van Renault F1 hangt bepaald niet lui achterover tijdens deze zomerstop. Vlak nadat bekend werd dat Bottas bij Mercedes blijft komend seizoen, bevestigden ze dat Esteban Ocon naar Renault komt in 2020. Momenteel is Ocon nog testrijder bij Mercedes.

Ongetwijfeld heb je de geruchten ook gehoord dat de 22-jarige Fransman volgend jaar de plek van Bottas zou innemen. Nu Mercedes heeft aangegeven met de Fin verder te gaan, mag Ocon de altijd goedlachse Daniel Ricciardo als teamgenoot vergezellen. En dat tijdens een seizoen dat bol staat van de prachtige GP’s en bovendien het laatste is voor het reglement in 2021 op de schop gaat.

Esteban Ocon naar Renault

‘Allereerst: ik ben bijzonder trots dat ik mezelf een Renault F1-coureur mag noemen’, zo meldt Esteban Ocon. Hij was vanaf 2010 opgenomen in het Lotus Junior-programma en was in 2016 al testrijder bij Renault. ‘Ik voel me zeer verbonden met dit team en iedereen die er werkt. Zij zijn degenen die de deuren tot de hoogste klasse in de autosport voor mij hebben geopend. Daarnaast ben ik blij dat een team met grote ambities mij de kans gunt om op het hoogste niveau te laten zien wat ik kan.’

En Ocon kan een hoop. De jonge rijder heeft al twee F1-seizoenen achter de rug – hij scoorde 87 punten voor Force India in 2017, en 49 punten het seizoen erna. In 2014 behaalde hij bovendien de wereldtitel in de Formule 3.

Met de overstap van Esteban Ocon naar Renault moet Nico Hülkenberg helaas een stap terug doen. Laten we hopen dat hij snel ergens anders een stoeltje vindt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear