Ferrari gooide in totaal 80.000 liter benzine door de testmotoren, gebruikte 500 vierkante meter koolstofvezel en 15 liter verf. Het resultaat is de Ferrari SF70H.

De Ferrari SF70H moet het erfgoed van het merk in ere herstellen. De legendarische autobouwer was ooit heer en meester in de racerij. In de F1 won het temperamentvolle merk zestien constructeurskampioenschappen en vijftien keer werd iemand wereldkampioenen in een Ferrari. Vorig jaar pakten Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel niet één keer de eerste plaats in een race.

Oudgediende Alain Prost schat de kansen van Ferrari laag in. Red Bull of Mercedes-AMG wordt de kampioen, volgens de voormalig Ferrari-coureur. Ach, ze verkopen er geen auto minder om.

Nog even over de Ferrari SF70H

Aan de intimidatie-factor zal het niet liggen. De Ferrari is de extreemst ogende F1-auto die tot nu toe onthuld is. Met name de brede spoilers aan de zijkant boezemen angst in. Op de haaienvin zit, net als bij Mercedes, een extra spoilertje dat net zo groot is als een vloerplint. Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel rijden dit jaar wederom voor Ferrari.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear