De Haas VF-17 is, natuurlijk, de opvolger van de VF-16 van vorig jaar. Daarmee wist het Amerikaanse team achtste te worden in het constructeurskampioenschap. Zoals Kimi het zou zeggen: bwoah. Oordeel niet te snel: ze haalden 29 punten in hun debuutjaar, wat tot nu toe het hoogst behaalde resultaat is voor een nieuw F1-team.

En hoe zit het met de looks van de VF-17?

Gene Haas, de eindhaas (haha) van het team, zegt dat de auto een ‘agressievere uitstraling’ heeft en aerodynamisch is gebouwd. Lekker onderscheidend. De kleuren zijn deels overgebracht van de VF-16 naar de VF-17; een donkergrijze basis met rode, zwarte en lichtgrijze tonen. En hij scoort punten met het design op de haaienvin. De auto zou in het teken staan van Haas passie voor innovatie en liefde voor technologie en dat soort onzin.

De Haas VF-17 wordt getest in Barcelona van 27 februari tot 2 maart en nog een keer van 7 tot 10 maart voor hij zijn debuut maakt in Melbourne voor de GP van Australië. Zullen ze met deze auto dit jaar nog betere resultaten opleveren in de F1? 26 maart weten we het…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear