Vandaag om 13:13 uur is de nieuwe F1-auto van Max Verstappen en Daniel Ricciardo onthuld: de Red Bull RB13. Dat was in ieder geval de bedoeling. Misschien was de energiedrank op en liep het allemaal niet zo snel op de dag na carnaval. De RB13 is de dertiende auto waarmee Red Bull in de Formule 1 rijdt. Die connectie had je waarschijnlijk zelf ook wel gelegd.

Is dit de auto waarmee Verstappen dit jaar tien podiumplaatsen gaat pakken? Of het kampioenschap? Of is de Red Bull RB13 de reden dat duizenden Nederlandse fans dit jaar met tranen (niet van blijdschap) voor de buis zitten? Dat kan niemand zeggen op dit moment en dat is precies het prachtige van het aankomende seizoen. Er is zoveel veranderd dat geen enkele expert een goede voorspelling kan doen. Wat Red Bull vorig jaar bewezen heeft, is dat ze een uitstekend chassis kunnen bouwen. Dat zal dit jaar niet anders zijn.

Wat is er veranderd aan de Red Bull RB13?

De grootste veranderingen dit jaar zijn op gebied van aerodynamica. De expert op dit gebied, Adrian Newey, heeft de RB13 ontworpen. De aerodynamica op deze auto zou dus het maximale uit de veranderingen van de regels moeten halen. Het vreemde miereneter-neusje zal hier ongetwijfeld aan bijdragen. Hopelijk hebben de ingenieurs van Renault dezelfde grote stappen gemaakt als Mercedes heeft gedaan met zijn motoren. De Tag-Heuer motor (lees Renault) is weer helemaal vanaf nul opgebouwd, dus we zouden wel eens grote veranderingen in de prestatie van de motor kunnen zien. Dan kan het wel eens een zeer spannende strijd worden. Wat denk jij? Daniel Ricciardo vs Lewis Hamilton en Max Verstappen vs Valtteri Bottas? Of is het dit jaar 33 vs 44?

Nog een mogelijk verschil met vorig jaar is de afkorting van Max. Dat was in 2016 nog VES, maar die naam is hij zat. Hij heeft een verzoek ingediend om zijn drie letters te veranderen naar VER. Wij hadden persoonlijk gewoon voor MAX gekozen. Max gaat dinsdag voor het eerst met de Red Bull RB13 de baan op tijdens de testdagen in Barcelona. Hier zullen we een indruk kunnen krijgen waar de RB13 toe in staat is.

De overalls van de Red Bull coureurs zijn ook anders dan vorig jaar. De pakken zijn nu mat donkerblauw met een grote rode streep. De pakken zullen misschien tijdens de GP van Oostenrijk weer veranderen. Vorig jaar droegen Max en Daniël namelijk lederhosen pakken tijdens deze race.

Volgend jaar om 14:14 uur de Red Bull RB14?

Bekijk de onthulling van de Red Bull RB13

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie