Wat sneu. Een stagiair heeft de nieuwe Force India VJM10 tegen een muur geparkeerd en zijn neus gebroken. Het neusbotje is verkeerd geheeld en nu heeft de nieuwe F1-auto van Force India een haakse neus. En voorop blijkt dat de Force India VJM10 heel blij is om ons te zien. Om het zo maar even netjes te verwoorden. Het goede nieuws ligt verborgen onder de haaienvin: de V6 komt van Mercedes-AMG, net als vorig jaar.

Als we aan Force India vragen wat de verwachting zijn, wordt er bijzonder lang omheen gepraat. Nieuwe auto, nieuwe coureur, nieuwe regels, nieuwe kansen, bla bla. Een SMART-doelstelling krijgen we niet te horen. Het is een langdradige manier om ‘ik weet het niet’ te verpakken. Vorig jaar werd het team vierde in het constructeurskampioenschap.

Wie rijden er in de Force India VJM10?

Omdat Nico Hülkenberg naar Renault is vertrokken, had Sergio Pérez een nieuw maatje nodig. Die vond hij in Esteban Ocon. Vorig jaar kwam Ocon halverwege het seizoen in beeld bij Manor en maakte hij zijn debuut in België. Manor is failliet en de Franse coureur rijdt dit jaar voor Force India. Samen met Pérez had hij de eer om de nieuwe auto van India Force te onthullen. De directeur van India Force zegt dat Ocon veel kan leren van Pérez, die al vier jaar ervaring heeft.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear