De regels van Formule 1 zijn voor het aankomende seizoen flink overhoop gegooid en alle kansen liggen open. Eén ding kun je al met veel zekerheid zeggen: Mercedes-AMG gaat podiumplaatsen pakken. En dat doen ze met de nieuwe Mercedes-AMG W08. Dit zijn de officiële foto’s. We durven wel te stellen dat het de mooiste F1-auto van 2017 tot nu toe is. Er zijn nog wat teams die hun auto moeten onthullen; dus wie weet wordt Mercedes nog overtroffen.

Opvallend is dat Mercedes-AMG gekozen heeft voor een minimale haaienvin. Gelukkig heeft de Mercedes-AMG W08 ook dit jaar geen nasale erectie, maar een slank neusje. Blij toe; het is immers een auto die veel in beeld zal zijn.

Volgens motorklant Force India heeft Mercedes-AMG gigantische stappen gemaakt met de V6. Zal dit betekenen dat Mercedes weer überdominant is dit jaar? De grote rivaal – de Red Bull RB13 – wordt op 26 februari onthuld.

Wie rijden in de Mercedes-AMG W08?

Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zou een fors aantal hersencellen missen als hij niet opnieuw zou tekenen bij Mercedes-AMG. Als hij voor de vierde titel wil gaan, tenminste. Nieuw bij de Silver Arrows is Valtteri Bottas. De Finse coureur vervangt Nico Rosberg, die vorig jaar wereldkampioen werd bij Mercedes-AMG en toen direct stopte.

Bekijk de live stream van de onthulling terug

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)