Wist jij dat Red Bull naast energiedrank ook nog Cola verkoopt? Nee, wij ook niet. Daarom rijdt de energieleverancier nu de nieuwe Toro Rosso STR12 door de printer van de cola-fabriek heen.

Als je de Toro Rosso STR12 op de studiofoto’s ziet krijg je spontaan zin in de Cola (waar overigens gember, galanga, munt, pijnboom en mosterdzaad inzit, FYI): hij ziet er bijzonder gelikt uit. Bij het zien van de circuitfoto’s neigen we meer neer naar de energiedrank. Dan wordt het design van de STR12 een beetje rommelig.  De grauwheid van de platen doet de STR12 ook niet veel goeds.

De Toro Rosso STR12 is volledig nieuw. Wat opvalt is hoe simpel de aerodynamica oogt. De ingetogen voorvleugel mist een steigerwerk aan mini-spoilertjes en de neus is strakker dan die van de gemiddelde uitgerangeerde BN’er. Voor het eerst rijdt het team met de motor van Renault. De Ferrari-unit van vorig jaar verdween in de figuurlijke blikpers.

Wie besturen de Toro Rosso STR12?

Achter het stuur zitten wederom voormalig Red Bull-coureur Daniil Kvyat en Carlos Sainz. De Spanjaard is inmiddels oud genoeg om de toevoeging Junior te laten vallen. Vanaf nu is het dus gewoon: Carlos Sainz. Kyvat werd vorig jaar veertiende en Sainz eindigde op plek twaalf.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie