Nee, echt. Echt. Maar echt, echt. Het Formula One Management (FOM) maakte zojuist vanuit een persconferentie op Circuit Zandvoort bekend dat er een Grand Prix van Nederland komt. Jazeker: Formule 1 op Zandvoort gaat echt door. Echt. Het wordt de eerste F1-race op Nederlandse bodem sinds 1985.

Dit is ongeveer de driehonderd-acht-en-zeventigste keer dat er een bericht komt dat Formule 1 op Zandvoort officieel doorgaat. Tot nu toe was de bron echter nooit Zandvoort of het FOM. De partij die de GP graag naar Assen wilde hebben, hield tot het laatste moment hoop, maar de dikke mevrouw heeft nu gezongen.

Wanneer racet Formule 1 op Zandvoort?

In mei 2020 komt het F1-circus naar Nederland. De kalender is nog niet gefinaliseerd. Een specifieke datum is nog even afwachten. Waarschijnlijk komt de GP vóór Monaco. De definitieve datum volgt binnen twee of drie maanden.

Formule 1 op Zandvoort wordt een uitdaging

Iedereen die ooit naar een groot evenement op Circuit Zandvoort ging, weet wat voor logistieke hel het is om er überhaupt te komen. Bij de Jumbo Racedagen sta je met gemak een paar uur in de file – dat kun je aankomend raceweekend gerust ervaren. Duidelijk is dat er veel moet gebeuren.

Gemeente Zandvoort stelt 4 miljoen euro beschikbaar om tot en me 2022 de bereikbaarheid van het circuit te verbeteren. Dit is uiteraard ook goed nieuws voor mensen die buiten de F1 graag naar Zandvoort gaan. Het is eigenlijk belachelijk dat de gemeente niet veel eerder de fileproblemen aanpakte.

Daarom is er sprake van een autoluw evenement, waarbij iedereen met de trein en met pendelbussen moet komen. Gisteren zei de NS echter doodleuk dat het spoor de drukte niet aan kan. Met ProRail kijkt de NS nu naar oplossingen voor het probleem.

Alle hotels zijn uitverkocht

Dacht je slim te zijn en een hotel te boeken om naar Formule 1 op Zandvoort te gaan? Dikke pech. Omdat het al enige tijd vrij zeker is dat de GP van Nederland er komt, werden alle kamers geboekt. Of de hotels zelf haalden de beschikbaarheid weg om de kamers met opgeblazen prijzen weer online te zetten zodra de kaartverkoop voor de GP begint.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)