Het hing al in de lucht, maar de GP van Rusland 2022 is nu definitief geannuleerd. Dit laat de organisatie van F1 weten. De 1e vrije training zou 23 september in Sotsji plaatsvinden en de race op zondag 25 september. Er zijn signalen dat de GP van Turkije nu zijn herintrede doet als plaatsvervanger, maar daar is officieel nog niets over bekend.

In een statement laat F1 weten: ‘Het FIA F1-wereldkampioenschap bezoekt landen over de hele wereld met een positieve visie om mensen te verenigen en landen samen te brengen. We volgen de ontwikkelingen in Oekraïne met droefheid en zijn geschrokken en we hopen op een snelle en vreedzame oplossing voor de huidige situatie. Donderdagavond bespraken de Formule 1, de FIA en de teams de positie van onze sport en de conclusie is, inclusief de mening van alle relevante belanghebbenden, dat het onder de huidige omstandigheden onmogelijk is om de Russische Grand Prix te houden.’

Haas haalt kleuren van de auto

De auto van Haas zonder Uralkali-uitingen | Foto: © Haas F1

De hoofdsponsor van het F1-team haas is het Russische Uralkali, dat kunstmest maakt voor aardappelproductie. Haas heeft alle sponsoruitingen van de auto gehaald en rijdt nu volledig in het wit rondt. Ook de Russische vlag is van de auto. De toekomst van de Russische Haas-coureur Nikita Mazepin is hierdoor ook niet zeker. De teambaas laat weten dat ze in beraad zijn met de advocaten over de situatie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear