De glazen bol van de weermannen en -vrouwen werkte deze week goed. Het komt op dit moment met bakken uit de hemel in Sotsji. Het is te nat voor de auto’s om het circuit op te gaan en daarom is de 3e vrije training van de GP van Rusland 2021 afgelast. Dit weekend zal het dus maar bij twee vrije trainingen blijven.

Hoe nu verder?

Het is nog onduidelijk wat er precies met de kwalificatie gaat gebeuren. Om 1 uur Nederlandse tijd zou het weer wat op moeten klaren in de Russische badplaats. Dan zou de kwalificatie gewoon op de normale tijd kunnen doorgaan. Maar als het even hard door blijft regenen als nu, zien we om 2 uur nog geen auto’s op de baan.

De racedirectie heeft gisteren al rekening gehouden met dit scenario gehouden. Daarom is de eerste Formule 3-race van dit weekend gisteren al gereden. Dat geeft de ruimte om de kwalificatie naar een later tijdstip te verschuiven, mocht dit nodig zijn. Dit kan gedaan worden tot ongeveer 6 uur vanavond, want dan gaat de zon onder. Kwalificeren op zondagochtend behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Zo hard regent het nu in Sotsji

Data en tijden van de GP van Rusland 2021

Zaterdag 25 september 2021
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 26 september 2021
Race: 14:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)