De geruchten gingen al langer dat Max Verstappen gridstraffen zou incasseren voor de GP van Rusland. Na de race op Monza had Verstappen al een gridstraf van drie plaatsen. Red Bull bevestigt echter in de 2e vrije training dat elke component van de motor van Verstappen wordt vervangen. Daardoor zal Max zondag helemaal achteraan starten.

Teams mogen per auto maar een bepaald aantal motoronderdelen gebruiken. Als zij over die limiet gaan, ontvangen ze gridstraffen per vervangen onderdeel. Na de harde crash van Max op Silverstone was de motor zodanig beschadigd dat deze niet meer gebruikt kon worden. Omdat Verstappen nu toch al een gridstraf heeft, besluit het team om nu alle onderdelen te vervangen en de bijbehorende gridstraffen te incasseren. Als het goed is, zou Verstappen dan de rest van het seizoen zonder gridstraffen kunnen uitrijden.

Verstappen zal hopen op regen

Zondag kan er regen vallen tijdens de race in Sotsji. Dat zou Verstappen moeten helpen om zich een weg door het veld te banen, maar dan moet hij wel tussen de chaos door uit de problemen blijven. Dat wordt niet makkelijk omdat hij veel auto’s moet passeren op een lastig circuit. Daarbij wordt hij dan wel geholpen door een verse motor, die altijd meer vermogen heeft dan een exemplaar dat al een aantal races erop heeft zitten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)