Lando Norris heeft zojuist pole position veroverd op een opdrogende baan in Sotsji. Mercedes leek lange tijd in het voordeel te zijn, maar Lewis ging in de fout. Carlos Sainz en George Russell maken de top drie compleet.

Q1 en Q2

Vlak voordat de kwalificatie begint, houdt de regen op. Daardoor kan de eerste sessie gewoon om 2 uur Nederlandse tijd van start gaan. Verstappen weet al dat hij door gridstraffen achteraan moet starten, net als Charles Leclerc. Beide coureurs komen nog naar buiten in Q1, maar Verstappen zet geen tijd neer. Naast Max zien we ook de twee Haas-coureurs en de twee Alfa Romeo-coureur niet terug in Q2.

In de tweede sessie van de kwalifciatie droogt de baan heel langzaam op. De teams kunnen dan nog geen slicks onder de auto’s monteren. Beide Mercedessen zijn op dat moment het snelst en lijken in Q3 te gaan bepalen wie er morgen op pole position start.

Q3

Q3 geeft de coureurs twaalf minuten de tijd om de snelste tijd te rijden. Eerst rijden de coureurs nog op intermediates, maar halverwege de sessie is het dan eindelijk droog genoeg dat de eerste coureurs een ronde op de slicks wagen. Ook Hamilton komt naar binnen voor slicks en raakt daarbij de muur. Hij moet gelijk een nieuwe voorvleugel krijgen bij zijn pitstops.

Door de fout van Hamilton hebben de Mercedessen maar tijd om één ronde op de softs te rijden. Alle andere coureurs kunnen twee snelle rondes rijden en dat blijkt cruciaal te zijn. De Mercedessen verbeteren niet hun tijd. Maar Lando Norris rijdt op het laatst de snelste tijd en pakt pole position in Rusland. Carlos Sainz en George Russell gaan ook sneller en starten P2 en P3. Hamilton moet genoegen nemen met de vierde plek.

Lewis gaat in de fout

Kwalificatie van de GP van Rusland 2021

01. Lando Norris
02. Carlos Sainz
03. George Russell
04. Lewis Hamilton
05. Daniel Ricciardo

Data en tijden van de GP van Rusland 2021

Zondag 26 september 2021
Race: 14:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)