Na een tumultueus slot van de kwalificatie staat Lando Norris vandaag op pole position. Carlos Sainz staat naast hem op de voorste startrij. George Russell start vanaf P3 en Hamilton vanaf de vierde plek. Max Verstappen start door gridstraffen helemaal achteraan. Bottas heeft ook een nieuwe motor gekregen van zijn team, zodat hij vlak voor Max kan starten. Het circuit is droog, dus de coureurs kunnen op slicks starten.

Hamilton verpest de start

Carlos Sainz heeft de beste start vooraan het veld en neemt gelijk met een slipstream de leiding over van Norris. Hamilton wordt opgesloten aan de binnenkant van bocht twee en valt terug naar P7. Verstappen doet het rustiger aan en rijdt op P17 na de eerste ronde.

Hamilton belandt daarna in een treintje, waar hij niet kan inhalen. Verstappen haalt in de zesde ronde Bottas in, waardoor hij niet meer op gehouden kan worden door een snelle Mercedes. Ondertussen probeert Norris uit alle macht de leiding te heroveren. In de dertiende ronde weet Lando de Ferrari te passeren.

Verstappen verliest tijd na de pitstops

Vanaf de veertiende ronde komen een aantal coureurs binnen die op de medium banden gestart zijn. Sainz maakt al snel een stop, maar Norris en Hamilton rijden langer door. Lewis komt in ronde 28 binnen, waarna Max hem gelijk volgt. Norris doet een ronde later hetzelfde en blijft dan aan de leiding.

Na de pitstops komt Verstappen net achter Ricciardo, Stroll en Russell uit, terwijl Hamilton voor dat treintje uitkomt. Verstappen blijft daarom achter Ricciardo en later Alonso steken. Hamilton kan dan wegrijden en achter leider Norris aangaan.  Met nog een aantal ronden te gaan gaat Hamilton het gevecht aan om de leiding. Tegelijkertijd begint het te regenen op het circuit.

Chaotisch slot van de race

Met nog vier ronden te gaan komt iedereen nogmaals de pitstraat in om intermediates op te halen. Norris blijft echter doorrijden op de slicks. Het blijkt de verkeerde gok, want het gaat nog veel harder regenen. Norris verliest bakken tijd met slicks op een nat circuit. Verstappen profiteert enorm van de regen en klimt binnen een ronde naar de tweede plek. Lewis Hamilton wint de 100e race uit zijn carrière, maar Verstappen beperkt de schade met een podiumplek. Carlos Sainz pakt de laatste podiumplek.

Uitslag van de GP van Rusland 2021

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Carlos Sainz
04. Daniel Ricciardo
05. Valtteri Bottas

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)