De GP van Bahrein zou de tweede race op de F1-kalender worden in 2020, totdat corona daar een stokje voor stak. De organisatie probeerde de race nog door te laten gaan zonder publiek, maar besloot uiteindelijk de race te schrappen. De GP komt nu twee keer zo hard terug, met twee raceweekenden. Ook komt Abu Dhabi terug op de kalender en er komt zelfs een GP van Turkije.

De GP van Turkije wordt gereden op het circuit Istanbul Park. Van 2005 tot en met 2011 werd de race daar gereden. Het laatste jaar won Vettel met Red Bull daar, het jaar daarvoor won Hamilton met McLaren. Massa won maar liefst drie keer op het circuit met Ferrari. De GP van Turkije vindt plaats op 15 november. Op 29 november en 6 december racen de F1-auto’s over Bahrain International Circuit.

De tweede race in Bahrein heet de GP van Sakhir. Op 13 december is de GP van Abu Dhabi. De organisatie bevestigt ook dat de GP van China definitief niet gereden wordt dit jaar. Op de kalender staan nu in totaal 17 races. Het is niet duidelijk of de organisatie nog meer races willen toevoegen aan de kalender.

Foto: Adbar, Wikimedia

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)