Alsof het asfalt in Turkije nog niet glad genoeg was, lag er vanochtend nog een laag water op de baan. Niet alleen is hierdoor de baan gladder op het moment, maar veel van het rubber op de baan van gisteren (dat zorgt voor meer grip) spoelt weg. De eersten die het natte circuit betreden, zijn de twee coureurs van Alphatauri. Het team kiest voor de blauwe regenband. Er komen meer coureurs naar buiten en het circuit droogt langzaam een beetje op. Veel coureurs gaan over op intermediate-banden.

Max maakt een 360

Halverwege begint het zonnetje te schijnen. Dat klinkt als goed nieuws, maar het zorgt ook voor onaangenaam veel glinstering van de baan, waardoor het zicht afneemt. Al eerder spinde er coureurs op de natte baan, maar het is uiteindelijk Russell die in de grindbak vast komt te staan een kort voor een rode vlag zorgt. Later maakt Verstappen ook een spin, maar hij weet er een 360 van te bakken en rijdt door.

Bijzonder is dat de coureurs op de natte baan al sneller zijn dan vorig jaar in Turkije. Toen kwamen de coureurs niet onder de 1:35 uit. De tijden zitten nu in de 1:30. Uiteindelijk pakt de Nederlander de op één na snelste tijd. Zijn oud-teamgenoot Gasly staat op de eerste plaats. Perez pakt de tweede tijd, gevolgd door de Ferrari-coureurs met Sainz als snelste. Hamilton blijft op de op twee na laatste plaats steken. Bottas hangt in de middenmoot op de negende plek.

2e vrije training van de GP van Turkije 2021

01. Gasly
02. Verstappen
03. Perez
04. Sainz
05. Leclerc

Data en tijden van de GP van Turkije 2021

Zaterdag 9 oktober 2021
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 10 oktober 2021
Race: 14:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie