Waar de 1e vrije training nog een sessie was waarin de coureurs de baan verkenden, zoeken ze in deze 2e vrije training van de GP van Turkije 2021 wat meer de limiet op. We zien dan ook veel coureurs even een bocht missen. Het grootste probleem dit weekend is onderstuur. Een aantal coureurs klaagt dat ze de auto niet in kunnen sturen. Kimi Räikkönen heeft echter een probleem van een heel andere aard. Zijn drinksysteem lekt, waardoor zijn helm eerst helemaal nat wordt en hij vervolgens een voetenbad krijgt. Zoals je verwacht, is de Fin niet blij.

Ook Verstappen heeft nog moeilijkheden in deze 2e training. Over één snel rondje is Hamilton het snelst. Verstappen heeft daarbij een achterstand van zes tienden. Dat is zelfs nog een grotere achterstand dan we eerder deze ochtend zagen.

Later in deze sessie rijden de coureurs racesimulaties op hardere banden en met meer brandstof aan boord. In dat tweede deel van deze training rijdt Hamilton ook de snelste tijden. De achterstand van Verstappen is in die racesimulaties ongeveer vier tienden. Dat is minder dan bij het oefenrondje voor de kwalificatie, maar alsnog een problematisch verschil met Hamilton

2e vrije training van de GP van Turkije 2021

01. Lewis Hamilton
02. Charles Leclerc
03. Valtteri Bottas
04. Sergio Pérez
05. Max Verstappen

Data en tijden van de GP van Turkije 2021

Zaterdag 9 oktober 2021
3e vrije training: 11:00 uur – 12:00 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 10 oktober 2021
Race: 14:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie