Elk F1-team rijdt met twee auto’s tijdens een Grand Prix die er op het eerste oog identiek uitzien. En met 300 km/u moet je snel kijken om te zien welk nummer er voorbij vliegt. Dus hoe herken je de auto van Max Verstappen in 2019? En met welk nummer rijdt Max Verstappen dit seizoen?

De gele camera op de auto van Max Verstappen

Traditioneel bestaat het tweekoppige F1-team uit een eerste rijder en een tweede rijder. Numero uno krijgt voorrang op de nieuwe upgrades en de tweede rijder mag als proefkonijn dienen als ze niet zeker weten of de spulletjes betrouwbaar zijn. Daarbij is de camera bovenop de F1-auto van de eerste rijder vaak zwart en de tweede rijder krijgt een gele camera.

In 2019 is Max Verstappen, die altijd een gele camera had, na het vertrek van Daniel Ricciardo niet meer de tweede rijder van het team – al zegt Red Bull Racing dat ze geen eerste of tweede rijder hebben. Zijn minder ervaren teamgenoot Pierre Gasly is nu de officieuze tweede rijder van het team.

TopGear vroeg aan de coureur wat de kleur van zijn camera in 2019 is. ‘Gewoon hetzelfde, geel ook’, zei de nuchtere Nederlander, ‘ik hou gewoon mijn eigen kleuren.’ Inmiddels is het seizoen alweer een aantal races oud en hebben we gezien dat dat niet helemaal klopt. Verstappen rijdt met de zwarte camera. Max Verstappen herken je dus aan de zwarte camera in 2019. Wel zo makkelijk.

Met welk nummer rijdt Max Verstappen in 2019?

Max Verstappen rijdt ook in 2019 met nummer 33. De nummers staan op de neus en op beide kanten achterop de auto. Zijn teamgenoot Pierre Gasly rijdt met nummer 10 (en een zwarte camera). Je kunt beide coureurs natuurlijk ook herkennen aan het design van hun helm. Bekijk de helm van Max Verstappen.

Wanneer zien we de nieuwe auto van Max Verstappen?

De nieuwe F1-auto van Max Verstappen, inclusief zwarte camera, laat Red Bull Racing op 13 februari 2019 zien. De Red Bull RB15 (vorig jaar heette ie RB14 en het jaar daarvoor, jazeker, RB13) rijdt met een Honda-motor in plaats van een Renault-motor. Hopelijk kun je Max Verstappen dit seizoen niet herkennen aan de rook die uit de motor komt.

Foto’s: Red Bull Content Pool

Reacties

  • Stan Bots heeft op 30 juni 2019 geschreven:

    Max heeft een zwarte camera

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)