Red Bull is per liter duurder dan ongelode benzine. En de marge op het vloeibare goud is hoog genoeg om een volledig Formule 1-team met twee topcoureurs te sponsoren. Maar draagt Max Verstappen zelf een beetje bij aan zijn eigen salaris door in een tussenuur een blikje te halen? Of is het zoals tegen Tony Montana werd gezegd: ‘Never get high on your own supply’?

Om te beginnen: zelf een blikje Red Bull kopen, zal voor Max Verstappen nooit nodig zijn. De fabriek in Milton Keynes is bezaaid met koelkasten vol met het spul, in alle variaties. Maar, hoeveel Red Bull drinkt Max Verstappen zelf?

Deze vraag knaagde al een tijdje bij onze redactie. Nu wilde het toeval dat TopGear een dagje naar de fabriek van sponsor TAG Heuer mocht komen om in het kader van het nieuwe horloge van Max Verstappen (hierover later meer, want deze en deze zijn uitverkocht) een rondleiding te krijgen door de horlogefabriek. En nu we er toch waren, konden we onze prangende vraag gelijk aan Max stellen.

Dus, hoeveel Red Bull drinkt Max Verstappen zelf?

‘Twintig!’, antwoordt Max gekscherend. Hij vervolgt iets serieuzer: ‘Misschien een of twee tijdens een raceweekend, en af en toe tijdens promotionele evenementen. Maar het is vooral handig als je moe bent en je wilt nog een uurtje doorgaan met de monteurs om dingen te bespreken.’

Een echte verslaving kunnen we de Red Bull-consumptie van Verstappen dus niet noemen. Misschien maar goed ook, van stuiteren in een F1-auto ga je niet sneller. Wij kunnen in ieder geval weer rustig slapen, als we niet te veel Red Bull drinken…

Reacties

 • Sabrina heeft op 5 februari 2020 geschreven:

  Hij drinkt 20 blikjes. Maar per week? Per maand?

  • Christel heeft op 7 februari 2020 geschreven:

   Moeilijk hoor, verder lezen. De volgende zin bevat namelijk het antwoord…..

   Reageer
  • Noon heeft op 7 februari 2020 geschreven:

   Twintig!’, antwoordt Max gekscherend.

   Gekscherend betekent dat het niet gemeend is, dus een grap.

   Reageer
  Reageer
 • roel heeft op 13 januari 2020 geschreven:

  Sorry, maar als je iemand wil quoten, noem dan de juiste naam. Geen Tony Montana dus. Die werd high van zn supply. Ik denk dat je bijvoorbeeld Notorious B.I.G. bedoelt met het nummer “ten crack commandments”
  Danku.

  • Ruud heeft op 5 februari 2020 geschreven:

   Het was Frank Lopez die in de film Scareface tegen Tony Montana zei : ‘dont get high on your own supply’

   Reageer
  • Redactie TopGear heeft op 14 januari 2020 geschreven:

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear