Bedrijven betalen tonnen, zo niet miljoenen om met een stickertje op een F1-auto te staan. Andere sponsoren verbinden zich liever alleen aan de coureur en komen alleen op de helm. Voor zijn allerlaatste F1-race haalt Vettel nog een keer alles uit de kast. Met het initiatief The Final Lap biedt hij je de kans om met je giechel op zijn allerlaatste F1-helm te staan.

Je moet daarvoor een plekje op de helm verdienen. Dit doe je door een geldbedrag te bieden op één van de duizend plaatsen op de helm. Wanneer je een plaatsje wint, stuur je een foto van jezelf op die vervolgens op de helm wordt geprint. Het minimale bedrag per plekje is 50 euro en er zit geen maximum aan. Iets zegt ons dat je wel meer dan 50 piek moet bieden.

Al het geld dat wordt opgehaald, steekt Vettel niet in zijn eigen zak, maar het gaat naar goede doelen die te maken hebben met het klimaat. Donderdag 10 november om 21.00 uur sluit de veiling. Tot dan heb je dus om je plekje op de helm van Vettel te bemachtigen.

Soortgelijke actie uit het verleden

In 2012 zette Red Bull Racing een zelfde project op. Toen werd de auto voor de GP van Engeland voorzien van 25.000 foto’s van fans. Het geld dat werd opgehaald, ging naar Red Bulls eigen stichting Wings for Life. Webber won toen de race met de speciale uitdossing. Het is wat ambitieus, maar toch hopen we dat Vettel dit kunstje kan herhalen in Abu Dhabi.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie